divendres, 14 de gener de 2011

La fal·làcia de la transversalitat

SI no s'ha de presentar a les municipals

Cal començar a raonar aquesta qüestió fent-se una pregunta bàsica: Quina és la ideologia de SI? Probablement ni els militants ni la plana major de Solidaritat poden respondre a això. La seva proposta política essencial (tan essencial que és la única) és la declaració unilateral d'independència per part del Parlament. Ara bé: quina és la proposta de SI per als municipis? Apujaran l'IBI, el mantindran igual o el baixaran? Asfaltaran la carretera del nucli de dalt? Estaran més al cas de l'enllumenat de la plaça X? Els pressupostos seran participatius o els encarregaran a una gestoria? Tindran cura dels espais verds? Reformaran el POUM? Aposten per una xarxa de transport públic multifuncional? Com solucionaran el problema que suposen les congestions de trànsit als carrers del barri Z? Quina xarxa de carrils bici han dissenyat pel municipi? El paratge J és ara mateix un abocador incontrolat. Què fem? Com ho solucionem?
SI és capaç de respondre aquestes preguntes? Doncs cada CUP local té les respostes a punt de de fa anys. Si el que vol SI és un partit independentista als ajuntaments que treballi a favor de la CUP que és qui té el programa i les propostes clares. I si no vol treballar al costat de la CUP, ha de mostrar ideologia. Poden ser neoliberals, poden ser socialdemòcrates, però la transversalitat no existeix, és una fal·làcia, perquè als municipis cal ideologia per decidir coses, amb propostes polítiques grandiloqüents no es va enlloc.

1 comentari:

Josep A. Vilalta ha dit...

La transversalitat no existeix als ajuntaments... ni al(s) Parlament(s). El mateix que apuntes del POUM o l'IBI és aplicable a la majoria de temes a debatre a nivell autonòmic. La transversalitat només tindria sentit un cop conquerida una majoria social partidària de la independència. Parlar de declarar unilateralment la independència en cas d'una hiopotètica majoria absoluta parlamentària avyui en dia, i per desgràcia, no té cap sentit. Més enllà de l'esquer electoral, és clar.